Als je je muursticker thuis hebt ontvangen, wil je deze natuurlijk wel mooi op de muur plakken. Lees daarom voordat je aan de slag gaat deze plakinstructies voor muurstickers om te zorgen dat je sticker goed op de muur blijft zitten.

De belangrijkste voorwaarde voor het aanbrengen van muurstickers is dat de ondergrond glad, schoon (vrij van stof, vet, silicone en latex) en droog is. Muren waar vocht in zit zijn niet geschikt om te beplakken.

De sticker bestaat uit drie lagen:
1. De applicatiefolie
2. De sticker zelf
3. De backing

Stap 1
Rol de sticker uit en duw de applicatie laag goed aan op de sticker. Let erop dat je de sticker heel goed aandrukt (bijvoorbeeld met een theedoek) voordat je de achterkant van de sticker loshaalt. Vooral als de sticker kleine delen en dunne lijntjes bevat is dit extra belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je de achterkant kunt loshalen, zonder dat de sticker loskomt van de applicatie laag.

Stap 2
Hang de sticker op de gewenste plaats op met een stuk tape. Plak in het midden van de sticker een stuk tape van boven naar beneden. Vouw één van beide zijden voorzichtig om en trek voorzichtig de backing laag los. Let er goed op dat de sticker aan de applicatie laag blijft plakken. Knip nu de backing laag af van de loshangende helft van de muursticker.

 

Stap 3
Knip nu de backing laag af van de loshangende helft van de muursticker. Plak de sticker gelijkmatig van binnen naar buiten op de muur. Druk de sticker goed aan met een spatel, rakel of bankpas en zorg dat er geen luchtbellen achterblijven.

 

Stap 4
Volg nu dezelfde werkwijze (stap 3) voor de andere kant van de interieursticker als je met een grote sticker werkt. Druk het geheel goed aan.

Stap 5
Laat de sticker met de applicatie laag minimaal een uur inwerken.

Stap 6
Trek na minimaal een uur gewacht te hebben langzaam voorzichtig de applicatie laag van de muur en de sticker af, zodat alleen de interieursticker op de muur achterblijft let goed op dat je geen delen van de sticker mee trekt. Het is hierbij belangrijk dat je de applicatie laag niet in één harde ruk van de sticker lostrekt, maar deze geleidelijk verwijdert en dat je de applicatie laag niet naar jezelf toetrekt, maar langs de muur afrolt.

Heeft u na deze uitleg nog vragen? Mail dan naar info@stickersforyou.nl en wij staan u graag te woord.

Heel veel plezier met uw sticker!

Met vriendelijke groet,
Stickers For You.
 

 • Stickers For You
  Pieter Abelszstraat 3
  3297 EL Puttershoek

            E : info@stickersforyou.nl
            T : +31 6 28543867 *
  * Let op als u belt met een onbekend nummer wordt de telefoon niet beantwoord.
   

  KvK nummer : 65478967
  BTW nummer : NL001639632B92

 • OPENINGSTIJDEN

  Onze webshop is 24/7 geopend.

  Telefonisch kunt u ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

  Bij geen gehoor kunt u ook een WhatsApp sturen naar het telefoon nummer.

  E : info@stickersforyou.nl
  T: +31 6 28543867